Pidä huolta immuunijärjestelmästäsi

Immuunijärjestelmämme optimaalinen toiminta suojaa meitä tehokkaasti ulkopuolisilta uhkatekijöiltä, joten nyt, jos koskaan kannattaa siihen panostaa. Koska yksi pahimmista immuunijärjestelmän pahimmista heikentäjistä on pitkäaikainen stressi, kannattaa kaivaa kaikki stressinpurkukeinot käyttöön.

Voit aloittaa vaikka tällä sydänhengitys-harjoituksella: Istu mahdollisimman mukavassa asennossa, mutta kuitenkin niin että selkärankasi on suorassa. Anna hengityksen kulkea omaa luontaista rytmiään nenän kautta sisään ja nenän kautta ulos, seuraa hetki hengityksen kulkua puuttumatta siihen millään tavalla. Sen jälkeen siirrä hengitys kulkemaan sydämen kautta ajattelemalla, että hengität sisään sydämen läpi ja hengität ulos sydämen läpi (voit laittaa käden sydämen kohdalle, jos se auttaa hahmottamaan). Kun saat mielikuvan toimimaan, ota mukaan sydäntunne eli kuljeta jokaisella hengityksellä kiitollisuutta tai rakkautta sydämen läpi. Voit esimerkiksi ajatella jotain rakasta henkilöä tai lemmikkiä tai tapahtumaa, jotta saat tunteen mahdollisimman vahvana esille. Jatka hengittämistä hetki tällä tavalla. Harjoitus aktivoi vagushermoa, lisää sykevälivaihtelua, lievittää stressiä ja rauhoittaa mieltä. Vagushermon aktivointi ja sykevälivaihtelun kasvu aktivoivat parasympaattista ”lepää ja sulata” hermostoa, jolloin elimistö siirtyy kuluttavasta tilasta korjaavaan tilaan.

TRE harjoittelu on myös tehokasta itsehoitoa stressin vähentämiseksi. Mikäli olet koskaan TRE-menetelmään tutustunut, ja mahdollisesti sen hetkeksi unohtanut, niin otapa tärinähetket nyt tietoisesti käyttöön. Neurogeeninen tärinä purkaa myös lihaskireyksiä, joten saat samalla oivan rentoutuskäsittelyn lihaksille ja lihasfaskioille. Mikäli menetelmä ei ole tuttu, niin mielelläni opastan TRE:n turvalliseen harjoitteluun. TRE-ryhmät ovat tällä hetkellä tauolla, mutta yksilöohjaus onnistuu vallan mainiosti tilanteen vaatimia varotoimenpiteitä noudattamalla. Laita viestiä, niin sovitaan aika ja hintakin on nyt alennettu.

BodyMind Energy Balancing-hoito purkaa kehosta äärimmäisen tehokkaasti kroonista stressiä ja jännityksiä, vapauttaen samalla kehon omia resursseja toimintaan. Hoito tasapainottaa kehoa, vahvistaa immuunijärjestelmää sekä aktivoi kehon ja mielen omaa kykyä parantua. Hoitoa on mahdollista ohjata erityisesti jollekin alueelle, esimerkiksi keuhkoja vahvistamaan. Mikäli haluaa välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja, voi hoidon tehdä myös kaukohoitona.

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan säännöllisesti luonnossa liikkuvat voivat mieleltään paremmin. Luonnossa oleilu laskee sydämen sykettä ja verenpainetta sekä alentaa veren kortisolipitoisuutta. Näiden lisäksi myös stressi vähenee ja mieliala paranee. Vaikutukset ovat sekä välittömiä että pitkäaikaisia. Joten mikä sen mukavampaa, kuin lähteä keväiseen metsään kuuntelemaan linnunlaulua ja tuoksuttelemaan kevään aromeja. Samalla voi sanoa heippa stressille.

Taudinaiheuttajat kulkeutuvat elimistöömme kehon aukkojen kautta. Tiesitkö, että nenä on ainoa aukko, jossa sijaitsee puhdistus- ja puolustusjärjestelmä sekä tehokas viestinvälitysmekanismi. Nenäkuorikoissa on värekarvoja ja limaa, jotka nappaavat ja nitistävät taudinaiheuttajat jo heti kättelyssä ja nenäonteloissa muodostuva typpioksidi tuhoaa bakteereita, sieniä ja jopa viruksia. Lisäksi, kun taudinaiheuttajat saapuvan nenän limakalvolle, lähtee viesti koko hengitysteiden matkalle ei-toivotuista tunkeilijoista ja elimistön puolustusjärjestelmä aktivoituu. MUTTA… Nämä kaikki hyödyt saat käyttöösi ainoastaan silloin, kun hengität nenän kautta! Tähän asiaan kannattaa nyt ehdottomasti kiinnittää huomiota. Bonuksena nenähengitys aktivoi paremmin palleaa sekä syventää ja rauhoittaa hengitystä, jolloin myös sydämen syke ja mieli rauhoittuvat ja stressi kaikkoaa.

Oletko koskaan ajatellut, että tunteesi ovat energiaa? Minkälainen olotila sinulle tulee, kun olet peloissasi, vihainen tai pettynyt? Entä iloinen, rakastava tai kiitollinen? Myös kaikki muu on energiaa; sanasi, ajatuksesi, tekosi, jne. Energialla on erilaisia värähtelytaajuuksia, ja korkeavärähteinen energia parantaa meidän immuunipuolustustamme, kun taas matalavärähteinen laskee sitä. Sen vuoksi, etenkin tässä hetkessä, kannattaa huolehtia siitä, että pysyt mahdollisimman korkeavärähteisessä energiassa eli ilon, kiitollisuuden ja rakkauden energiassa. Tee asioita, joista nautit ja joista sinulle tulee hyvä olo. Kuuntele musiikkia, tanssi ja laula, mene luontoon, lue hyvää kirjaa, mikä ikinä onkaan se sun juttu.

Huolehditaan itsestämme ja toisistamme, rakastetaan ja iloitaan, pysytään kiitollisuuden tilassa. Näin saamme parhaimman mahdollisen boostauksen immuunijärjestelmällemme. Samalla luomme myös uutta rakkaudentäyteistä maailmaa. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s