Pidä huolta immuunijärjestelmästäsi

Immuunijärjestelmämme optimaalinen toiminta suojaa meitä tehokkaasti ulkopuolisilta uhkatekijöiltä, joten nyt, jos koskaan kannattaa siihen panostaa. Koska yksi pahimmista immuunijärjestelmän pahimmista heikentäjistä on pitkäaikainen stressi, kannattaa kaivaa kaikki stressinpurkukeinot käyttöön.

Voit aloittaa vaikka tällä sydänhengitys-harjoituksella: Istu mahdollisimman mukavassa asennossa, mutta kuitenkin niin että selkärankasi on suorassa. Anna hengityksen kulkea omaa luontaista rytmiään nenän kautta sisään ja nenän kautta ulos, seuraa hetki hengityksen kulkua puuttumatta siihen millään tavalla. Sen jälkeen siirrä hengitys kulkemaan sydämen kautta ajattelemalla, että hengität sisään sydämen läpi ja hengität ulos sydämen läpi (voit laittaa käden sydämen kohdalle, jos se auttaa hahmottamaan). Kun saat mielikuvan toimimaan, ota mukaan sydäntunne eli kuljeta jokaisella hengityksellä kiitollisuutta tai rakkautta sydämen läpi. Voit esimerkiksi ajatella jotain rakasta henkilöä tai lemmikkiä tai tapahtumaa, jotta saat tunteen mahdollisimman vahvana esille. Jatka hengittämistä hetki tällä tavalla. Harjoitus aktivoi vagushermoa, lisää sykevälivaihtelua, lievittää stressiä ja rauhoittaa mieltä. Vagushermon aktivointi ja sykevälivaihtelun kasvu aktivoivat parasympaattista ”lepää ja sulata” hermostoa, jolloin elimistö siirtyy kuluttavasta tilasta korjaavaan tilaan.

TRE harjoittelu on myös tehokasta itsehoitoa stressin vähentämiseksi. Mikäli olet koskaan TRE-menetelmään tutustunut, ja mahdollisesti sen hetkeksi unohtanut, niin otapa tärinähetket nyt tietoisesti käyttöön. Neurogeeninen tärinä purkaa myös lihaskireyksiä, joten saat samalla oivan rentoutuskäsittelyn lihaksille ja lihasfaskioille. Mikäli menetelmä ei ole tuttu, niin mielelläni opastan TRE:n turvalliseen harjoitteluun. TRE-ryhmät ovat tällä hetkellä tauolla, mutta yksilöohjaus onnistuu vallan mainiosti tilanteen vaatimia varotoimenpiteitä noudattamalla. Laita viestiä, niin sovitaan aika ja hintakin on nyt alennettu.

BodyMind Energy Balancing-hoito purkaa kehosta äärimmäisen tehokkaasti kroonista stressiä ja jännityksiä, vapauttaen samalla kehon omia resursseja toimintaan. Hoito tasapainottaa kehoa, vahvistaa immuunijärjestelmää sekä aktivoi kehon ja mielen omaa kykyä parantua. Hoitoa on mahdollista ohjata erityisesti jollekin alueelle, esimerkiksi keuhkoja vahvistamaan. Mikäli haluaa välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja, voi hoidon tehdä myös kaukohoitona.

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan säännöllisesti luonnossa liikkuvat voivat mieleltään paremmin. Luonnossa oleilu laskee sydämen sykettä ja verenpainetta sekä alentaa veren kortisolipitoisuutta. Näiden lisäksi myös stressi vähenee ja mieliala paranee. Vaikutukset ovat sekä välittömiä että pitkäaikaisia. Joten mikä sen mukavampaa, kuin lähteä keväiseen metsään kuuntelemaan linnunlaulua ja tuoksuttelemaan kevään aromeja. Samalla voi sanoa heippa stressille.

Taudinaiheuttajat kulkeutuvat elimistöömme kehon aukkojen kautta. Tiesitkö, että nenä on ainoa aukko, jossa sijaitsee puhdistus- ja puolustusjärjestelmä sekä tehokas viestinvälitysmekanismi. Nenäkuorikoissa on värekarvoja ja limaa, jotka nappaavat ja nitistävät taudinaiheuttajat jo heti kättelyssä ja nenäonteloissa muodostuva typpioksidi tuhoaa bakteereita, sieniä ja jopa viruksia. Lisäksi, kun taudinaiheuttajat saapuvan nenän limakalvolle, lähtee viesti koko hengitysteiden matkalle ei-toivotuista tunkeilijoista ja elimistön puolustusjärjestelmä aktivoituu. MUTTA… Nämä kaikki hyödyt saat käyttöösi ainoastaan silloin, kun hengität nenän kautta! Tähän asiaan kannattaa nyt ehdottomasti kiinnittää huomiota. Bonuksena nenähengitys aktivoi paremmin palleaa sekä syventää ja rauhoittaa hengitystä, jolloin myös sydämen syke ja mieli rauhoittuvat ja stressi kaikkoaa.

Oletko koskaan ajatellut, että tunteesi ovat energiaa? Minkälainen olotila sinulle tulee, kun olet peloissasi, vihainen tai pettynyt? Entä iloinen, rakastava tai kiitollinen? Myös kaikki muu on energiaa; sanasi, ajatuksesi, tekosi, jne. Energialla on erilaisia värähtelytaajuuksia, ja korkeavärähteinen energia parantaa meidän immuunipuolustustamme, kun taas matalavärähteinen laskee sitä. Sen vuoksi, etenkin tässä hetkessä, kannattaa huolehtia siitä, että pysyt mahdollisimman korkeavärähteisessä energiassa eli ilon, kiitollisuuden ja rakkauden energiassa. Tee asioita, joista nautit ja joista sinulle tulee hyvä olo. Kuuntele musiikkia, tanssi ja laula, mene luontoon, lue hyvää kirjaa, mikä ikinä onkaan se sun juttu.

Huolehditaan itsestämme ja toisistamme, rakastetaan ja iloitaan, pysytään kiitollisuuden tilassa. Näin saamme parhaimman mahdollisen boostauksen immuunijärjestelmällemme. Samalla luomme myös uutta rakkaudentäyteistä maailmaa. ❤

Paranemisesta ja parantumisesta

Mietiskelin tänään paranemista, hoitamista, parantumista ja katselin muutamia mielenkiintoisia YouTube-videoita, mm Lissa Rankinin TED Talkeja. Pohdiskelin, että paraneminen on aina prosessi, johon pitää itse sitoutua. Prosessin edetessä saattaa ilmetä voimakastakin sisäistä vastustusta, ei huvita tehdä omaa osaa ”läksyistä”, kurkistaa pimeimpiin nurkkiin tai tomuttaa pölyisimpiä hyllynpäällisiä. Ja etenkin se osa prosessista kaipaa lempeää hyväksyntää ja ymmärrystä. Ei aina tarvitse jaksaa, välillä voi vetää henkeä ja jatkaa omien mörköjensä kanssa taistelua, kun on hetken levännyt.

Kukaan ulkopuolinen ei voi parantaa toista. Voi tarjota apua, keinoja, joilla toinen saa paranemisprosessin käyntiin tai jumittuneen prosessin nytkähtämään eteenpäin. Voi tarjota läsnäoloa ja kokonaisvaltaista kuuntelua, kun sen hetki on. Mutta jokaisen tulee tehdä paranemistyö ihan itse, valitettavasti mitään oikotietä ei ole! Onneksi on kuitenkin työkaluja, joilla prosessi voi helpottaa. Muun muassa BodyMind Energy Balancing -hoidoilla voi prosessia vauhdittaa merkittävästi. Vaan jos hoidettava ei itse sitoudu omaan paranemisprosessiinsa ja ole valmis tutkimaan joka nurkkaa, jää hoidosta saatava hyötykin vähäiseksi. Toisaalta, harvoin kukaan tulee hoitoon ilman, että on valmis kääntämään jokaisen kiven. Juuri sen vuoksi näitä hoitoja onkin mukava tehdä, kun asiakkaat ovat varsin motivoituneita ja valmiita parantumaan.

Prosessi… Minulla on sellainen viha-rakkaussuhde koko sanaan, mutta en ole oikein keksinyt parempaakaan. Matka? Äh, ei sekään suoranaisesti. Kielitoimiston sanakirja antoi prosessi-sanalle selityksen tapahtumasarja, kehityskulku, ja paraneminenhan on mitä suurimmassa määrin kehityskulkua. Se on myös matka yhteyteen oman itsensä kanssa. BodyMind logo

Ihanaa viikonloppua kaikille ❤       

Miia