Luonto-ohjaus

DSCN6297Luonto on itselleni elintärkeä elpymispaikka ja metsään jäävät aina niin kiireen tunne kuin kaikki huoletkin. Tutkimusten mukaan jo viidentoista minuutin oleskelu metsässä alentaa verenpainetta ja vähentää stressihormonien, kuten kortisolin, määrää. Kun keho ja mieli rauhoittuvat ja rentoutuvat, ihminen voi paremmin ja on virkeämpi sekä luovempi niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Luontoyhteyden tutkiskelussa ja opastuksessa käytän Puuhengitys®-metodia, erilaisia mindfulness harjoitteita ja ryhmälle valittuja Trager-liikkeitä. Olen myös koulutettu Terveysmetsä-opas sekä Metsämieli-vetäjä. Käytössä on itse rakentamani kehärumpu, jonka avulla voin pitää rumpurentoutuksia vaikkapa nuotiolla.

Tutkimusten mukaan rummutus vähentää jännityksiä ja ahdistusta sekä alentaa verenpainetta ja stressihormonipitoisuutta. Se vahvistaa myös immuunijärjestelmän toimintaa. Kun tämä yhdistetään luonnon tervehdyttävään vaikutukseen saadaan elimistöstä purettua stressiä erityisen tehokkaalla tavalla.

Puuhengitys on syväyhteyden luomista omaan itseen ja metsäluontoon tietoisen hengityksen avulla. Puuhengitys rauhoittaa aistitulvan ja mielen, jolloin mahdollistuu nopea syvärentoutuminen. Lopputuloksena on rauhallinen ja tiedostava olotila.

Green Care osaamista olen kartuttanut niin erillisellä peruskurssilla, kuin sosionomiopintoihin liittyneellä Green Care-kurssilla.

Laita minulle viestiä, niin suunnitellaan juuri teidän tarpeisiinne sopiva kokonaisuus!

Puuhengitys on rekisteröity luonnonlääketieteellinen terveydenhoitomenetelmä ja sitä saavat ohjata vain koulutuksen käyneet ohjaajat. Menetelmän on kehittänyt metsuri, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Mirja Nylander.  Lisätietoja täältä.

_20190516_163249

Voit lähettää minulle sähköpostia alla olevalla viestilomakkeella